Hittade en gammal bild

Världens finaste ponny!


mitt lilla beslut

mitt liv har vart lite berg&dalbaningt nu en period, dock inte det här beslutet. Tänker skriva ut det på bloggen nu, jo såhär är det. I höst blir jag officielt (fult ord) prästholmare. Japp, jag tänker flytta till pappa, och detta innebär då att jag inte kommer gå kvar i fina klassen 7a på stadsöskolan, jag kommer gå på råneskolan. fråga mig på fb om ni vill veta anledningen. Orkar inte skriva ut det här. Men det är inget emot min klass! ABSOLUT INGET. jag tycker jättemassasuperbra om den, och personerna, och ja, men fråga på fb. Kommer sakna alla, men kommer ju befinna mig hos mamma under lov och varannan helg. Ledsen att jag inte sagt något tidigare, men ja.. nu vet ni det.

KEMIN KAN TA SIG


ursäkta mitt språk men orkar verkligen inte med kemin.. Har prov på onsdag och det känns verkligen som att inget fastnar. Massa formler på syror och baser och massa jobbiga saker. Jag vet inte hur jag ska göra, det är nog lika bra att bara sikta på ett ig. Nä emn just nu siktar det mot det iallfall. Ska träna imorgon också men det lär väl inte hjälpa särskilt mycket..  Ja, eftersom jag har det där jobbiga provet att tänka på så har matilda (min syster) han i 2 dagar. Så hon rider och fixar allt. Känns ju lagomt kul men ja, tränaträna är mitt liv...

Dagen på skolan har iallfall varit bra! älska måndagar ♥♥♥ bra lektioner och kort dag! Sen hem och titta i den där kemiboken.. kul. och nu ligga och slappa framför tv;n, bara mysa på!


ingen lust att blogga


jag har inte haft någon lust att blogga.. vet inte varför men.. Men jag får väl slänga in ett inlägg här och var, jag är inte den bästa på att blogga för jag har inte så mycket tid till det!haha. Men jag vill ha en egen blogg också för det är ju kul. Men jag orkar aldirg hålla den uppe själv. Därför är det ju superbra att ha en med bästa amanda! Men jag vet inte, jag är ändå för lat för att blogga haha. Ja, jag får ta mig en funderare om jag orkar göra en egen blogg också? vad tycker ni? Där jag skriver om hästar och annat. Vardag osv.. Ja, vi får väl se! Aja, pussdå!


picmonkey

sidan jag redigerar bilder på, (picmonkey) har nu så att man kan göra collage, yey!

sommar här i luleå

Här i Luleå har det blivit sommar allt! Har inte uppdaterat på bloggen sådär supermycket. Men vet inte riktigt vad jag ska skriva om.. Vad har jag gjort dom senaste dagarna då? Jo jag har suttit ute i solen för det mesta. Har vart kring tjugo grader sen i tisdags kanske? Så ja.. Men ska försöka blogga lite i hästväg nu, men vet inte riktigt vad jag ska skriva om, har ni några förslag får ni jättegärna kommentera. puss!

berättar lite mer

ja nu tänkte jag berätta lite mer om att jag ska sälja Pralin. För det första har jag tänkt på det ett tag. Jag vill gå över till D-ponny. Vi hade tänkt sälja han nästa år men nu känns det som att det är rätt tidpunkt. Han är ju ändå 17 år och han blir bara gamlare och gamlare och det blir svårare att sälja han. Jag har lärt mig så enormt mycket på Pralin, i stort sett ALLT! Han är världens finaste ponny och världens bästa läromästare! Men jag börjar känna att jag vill utvecklas mer, komma upp i högre klasser och rida svårare klasser. Jag vill ju absolut inte sälja han men det känns som att jag måste nu, men det är mitt egna val. Så jag hoppas verkligen att någon lite kille/tjej vill köpa han och utvecklas på, och bara ha kul med! Kanske starta några tävlingar här och var osv.. Men jag vill inte att han ska behöva tävla varje helg, jag vill att han ska få ha kul! Jag säljer han inte som tävlingshäst utan som bästa kompis till någon liten ryttare. För det är han verkligen! Han ställer alltid upp och är verkligen bäst! Men jag vet att det kan vara svårt att sälja hästar så jag kommer säkert ha kvar han ett tag till om ingen bra köpare hör av sig! Men alla som är intresserade får höra av sig! Sen skulle det kännas jobbigt att sälja till någon jag känner, skulle vara jobbigt att behöva träffa han varje dag när han inte är min!... Ja, vi får se hur det blir, det blir säkert bra iallfall! Mitt fina ♥


älskade lilla ponny...


Nu är det bestämt.. Vi ska sälja Pralin, jag ska gå över till större häst och bara därför. Känns verkligen inte kul men lika bra att göra det nu innan han blir så gammal. Kommer sakna han så mycket men alla måste ju någon gång sälja sin häst... :´( ♥

anonnsen hittar ni HÄR



du är så fin älskade du..

Hemma från stallet nu. Idag belv det bara ett buspass med lillpojken i paddoken. Red barbacka och red runt där. Sen fick han stå och äta ute ett tag! Nu ska jag gå och lägga mig och se Bigbrother, sov gott! ♥


Dalgårds Diggelo - 2010

foto: Hanna Johansson
jag saknar dig för mycket ♥


ni är bäst


Nu ska jag verkligen försöka skriva intressanta och läsvärda inlägg! Så alla verkligen läser bloggen. Jag ska skriva vad jag tycker och tänker osv. Men det kommer handla om hästar. Jag har varit lite nere sen igår från tävlingen men nu kommer man ín på bloggen och läser en kommentar. Där står det att jag är sjukt fin och dukitg på att rida! Fatta glad jag blir! Ni är bäst alltså! stort hjärta till er som kommenterar såna fina komentarer!♥ Men nu i veckan kommer hiss och diss och massa intressanta saker! Så gå i och läs! Tyvärr har pappa tagit med sig kameran till Umeå så jag har ingen kamera i veckan... Menmen, får väl komma med mobilbilder då istället? aja, nu ska jag iallfall dra till stallet. Idag blir det något lättare pass i paddoken. Sen får jag se vad vi hittar på, kanske rider ut? Ja den här veckan ska jag bara försöka ha kul med pralin och inte tänka på nån tävling eller så. Tävlingen nästa helg blev inställd pga något där i jokkmokk. Så nästa tävling blir inte förän 3 veckor trorjag. Så nu ska jag inte tänka så seriöst och bara ha kul. Vll inte fastna i nån fas där det går dåligt nu när det gått så bra ett tag. Ja vi får se hur det blir helt enkelt.  


personlig blogg

Har fixat mig en personlig blogg också, ni kan läsa anledningen till det häääär. Men kommer fortfarande att blogga här såklart!!

beställt!

har beställt skolavslutningsklänning, YEE. längtar tills den kommer!! nu är det bara skor som saknas. Men kör på svarta eller vita låga converse iår.

dålig uppdatering från min sida

Hej, har inte haft någon dator i helgen, och det har inte funkat att mobilblogga, så därför har inte jag bloggat nå. men kan ju berätta lite kort vad jag gjort iallafall.
i onsdags sov jag hos Tova med Elin, vi sov på taket. Ett tag. Tova gick in tjugo över två, och två timmar efter gick jag och Elin in.
i torsdags bakade vi rosa muffins med grön glasyr. Såg himla gott ut också. 90% av glasyren var typ socker. haha. sen sov jag hemma och gjorde inte så mycket mer.
i fredags var jag med Tova, Josef och Wilma hos Tova, sen sov jag och Josef där. Jag, Tova och Wilma bakade chockladmuffins med lite rosa i innan Josef kom, sen spelade vi spel typ. På kvällen såg vi film, men såg inte så värst mycket
i lördags sov jag och tova till ett/halv två. och vi skulle till stallet med wilma egentligen, men så blev det inte.
och idag så har jag inte hunnit göra så mycket. Ska göra lite på musik"rapporten" typ. så ja, ska försöka att uppdatera så mycket som möjligt i veckan!! puss

bad day..


änner mig helt nerer efter dagen. Har inte gått så bra idag rättaresagt. Jag kan ju utvärdera lite nedan så får ni höra hur det gick.

LD+5; Ha var verkligen grym på framhoppningen och på banan också, det känndes perfekt. Sen kom vi till ena långsidan där der var 2 hinder. Han stannade på båda. Och jag skyller varken på han eller mig utan det j*vla dåliga underlaget. Hela underlaget var dåligt men just på den sidan var det hemskt. Blött, lerigt osv.. Så han tappade som bakdelen och höll på gå omkull. Men 8 fel där. Men endast underlagets fel.

LC; samma här, super på framhoppningen! På banan funkade det bra men sen på trean stannade han. Var ett raktställt hinder typ 3 m från staketet. Så svår sväng men jag tycker jag ändå red bra så han skulle ha hoppat. Sen hoppade han resten av banan bra. Inte nöjd denna klass.

Så utvärdering av tävligen han jag ju bara säga att underlaget var hemst och banorna var inte alls bra. Det var nästan bara linier och konstiga dessutom. Väldigt vårt för att vara en LD? Det ska ju ändå vara lättaste klassen.


imorgon ska jag...



Hej, nys hemkommen efter en helt grym kväll med världens finaste vänner! Ska lägga mig i sängen och sova nu eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Blri stallet hela dagen och fixa allt inför tävlingen! Ska hinna;

~ rida
(ett lättare pass i paddok)
~ duscha pralin
~ smörja
(all utrustning)
~ packa (sätta in allt i tävlingskåpet, fixa allt jag ska ha md mig osv)
~ sen ska jag ju även göra alla stallsysslor (som att mocka, fylla hö, osv.)

Men Matilda, Tova och Amanda ska komma och hjälpa mig så det kommer gå bra! Ja, ni kommer få mobilinlägg imorgon trorjag men sen tar jag med mig kameran förhoppningsvis så får ni bilder! sov gott!


förlåt för dålig uppdatering

hej, har inte hunnit blogga idag men jag slänger in ett inlägg nu då. Just nu sitter jag hos Tova med amanda och hon! Tidigare idag har jag varit i stallet och gjort allt. Red ett liknande pass som igår också. Han var superfin och det känns himla bra inför helgen! Ska vara här hos tova hela kvällen så ska försöka hinna slänga in ett inlägg när jag kommer hem! Imorgon drar jag till stallet vid 10 och rider och det, sen kommer tova och amanda senare och hjälper mig att packa! Sen hem och sen drar jag till clara på tjejkväll! tror helgen kommer bli helt grym, tävlign och träffa alla fina männsikor! helt awesome! ♥

INSTAGRAM

image description image description

@AOSTLING ι Följ mig


Världens bästa ponny!


Red ju lektion för Jenny idag. Vi arbetade med att få hästarna väldigt mjuka och avslappnade. Först fick vi arbeta fram hästarna själva fast vi skulle jobba med väldigt lätt kontakt. Jag jobbade pralin på fyrkanten med lätt kontakt i handen så han fick jobba med ryggen. Red serpentiner i traven och i galoppen efter spåret. I galoppen stod jag i lätt sits och han verkligen jobbade i ryggen, superfin och lätt i handen. Sen började vi korta ihop dom eftersom. Sen började vi jobba dom på volter och flytta dom i sidorna, ställde igenom dom och det funkade super även fast jag hade hackamoret! Sen längde vi traven och det är min häst kung på! Och sen galoppjobb på volter. Vi travade av dom med längre tyglar så de fick jobba upp sig sjlva och jag kan ju bara säga en sak... MIN PONNY ÄR BÄST! är sjukt nöjd över passet! och det känns verkligen super inför söndagen!

bild från idag <3 


filmer


här får ni några filmer som säkert många sett men varför inte se igen?
första är en LB+5 (pay´n jump) och andra är en Janeträning
Helt klart världens finaste ponny!↑
 


Lillebror


Piteå havsbad


det finns ingen finare än dig!


Snart drar jag och familjen till Piteå havsbad. Ska bada och sola! Förutom det så ska jag hinna rida idag. Antingen på lektion ikväll eller så rider jag ute i paddoke och kör ett konditionspass. Men det lutar mot att rida på lektion. Annars har jag inte så mycket planer över dagen. kommer väl nått inlägg här och var så kika in ni! Hoppas ni får en bra dag! puss ♥


Fotoshot från Vännes!





Foto; Jag (wilma grönberg ) Kamera; Nikon D7000 Plats; Vännes RF

Såklart är ju inte det där alla bilder men om det är någon som vill ha bilder på sig själv kan jag lägga ut dom på bloggen eller så mailar jag dom. Har lagt upp bilderna på min FB också men såklart förstörs ju hela kvallan på Fb.. Menmen, här får ni en liten smygtitt på bilderna. Jag kan självklart lägga upp mer om ni vill!

l!


lata jag..



haha lat som jag är har jag inte orkat lägga in bilderna från vännes på datorn, men dom kommer! Det lovar jag! Antingen ikväll eller imorgon! Idag for jag inte till stallet, mamma fick ta han för han vilade ändå! Ja jag har inte något speciellt att säga just nu, ska baka med syster osv, ikväll blirdet lax på planka och äppelpaj, mumsigt! Ja och en till sak jag måste berätta är att vi vann dagens blogg hos EMILIA  igår, tack så jättemycket du är bäst!


New in

+ ett par rosa shorts & bikini underdel

Halvdag

Hallå! Idag gick vi bara halvdag. Sen fick vi sovmorgon också. Efter nio var vi på hälsans hus, vi blev där till elva tror jag. Sen gick vi tjejer till Waldorf, och sen gick vi runt på stan. Fick med mig två shorts, ett linne och en bikini underdel. Skulle leta efter en bikini, men hittade ingen. Kan lägga upp bilder sen. Idag sover jag hos Tova, är ledig imorgon och på fredag. På lördag ska jag följa Wilma till stallet, och på söndag kanske jag följer henne till Boden! Vi har inget internet i huset än, och det fungerar inte att mobilblogga, för min blogg.se-app fungerar typ inte. Men antar att Wilma kommer blogga en del! heis.
bjuder på den till vänster


Tidsinställt!


Ja, nu är jag ju på skolan så ni får ett tidsinställt inlägg. Idag ska pralin vila, far kanske och skrittar med han om jag ids. Men tror iallfall att jag far till stallet. Tänkte fota lite isåfall! När jag kommer hem blirdet bilder från vännestävlingen! Ska föra över dom på datorn och redigera dom, dom blir nog fina! Ja, men nu ska jag fortsätta på min tråkiga skola.. Men jag kan ju glädja mig åt att det är lov imorgon! Hoppas ni får en bra dag ialafall, kram!


Svar på kommentar

Anonym om Dagens ridpass:

Hej! Har Amanda någon gång ridit Pralin? :)

svar;
Nej, det har hon inte. Men det kommer hon ju självklart att få göra när vi är i stallet någon dag :) "skriv namn nästa gång tack"


 

Nu hann ju tillomed jag blogga lite, var snabb idag! Har gjort ett tidsinställt idag så det måste ni kika in på! Sen så har vi mattediagnos nu på morgonen, känns ju inte helt kul men. Vi får ju lov idag så det blir ju helt grymt! Kommer uppdatera massor då! :D


Dagens ridpass


Red i paddokken idag ett markarbetespass (ca 1h). Började med att trava runt och försökte få en frisk trav och han var fin. La volter, gjorde halter osv.. Ja det jag kan göra med hackamoret... Sen hade jag 2 upphöjda bommar på medellinijen. Tränade kondis med han genom att galoppera runt flera gånger på bommarna. Bytte galopp och det gick bra. Men efter ett tag blev han lite smågalen som han blir av att hoppa, haha sötponnyn! Efter det travade jag av han med längra tyglar! om ni vill ha övningen kan ni kommentera!


New in!



Min nya racesafe kom idag! Denna gången blev det en marinblå!


Vår här i luleå

Brygga som satt sin sista potatis och en rutten båt, det är vad man går ut och fotar när man är rastlös. Även om det blåser som attan ute.

Mitt ridshema v.20



Amanda här

Tänkte bara ta och berätta en sak; Jag kommer inte att skriva nå mycket om hästar. Inte just nu, eftersom att det finns inget jag kan skriva om därikring. Men jag har ju flyttat ut till landet nu, där det finns massa hästar. Så i sommar tror jag att jag kommer hålla på med hästar en del.  Men jag ska ändå blogga, såklart. Är delägare till en Nikon D3000, så bilder blir det.

Dagen har bestått utav skola. Fick stanna ett tag och gå till syslöjden för att göra klart det fulaste linnet i linnehistorien. Det ser helt ok ut, innan man tagit på sig det. Hade hål vid lunch, så då drog jag och Celine till henne, hann inte stanna hos henne så länge. Men vi hann till preem för att köpa varsinn mjukglass! Dagen har gått fram och tillbaka, men helt ok var den i genomsnitt. Ska nöta dragon vale nu, och packa lite. Har också vart ut å fotat idag, nyss. Så kanske slänger in nå bilder sen! går halvdag imorgon, och sen far jag till pappa på eftermiddagen, och blir där till helgens slut. Låter bra!

Första inlägget!


Hej, nu har jag och Amanda startat en ny blogg tillsammans. Här kommer vi skirva om hästar till störst del och jag tror det kommer bli jättebra! Bloggen kommer säkert få massa ändrigar nu i början när vi inte riktigt är färdiga. Men tror verkligen det kommer bli jättekul att blogga här med mandis! Nu under veckan kommer ni få tex; Ridshema över veckan, planeringar, bilder och massor av kuligt! Hoppas ni gillar våran blogg och kommentera och ställ frågor så mycket ni vill! Då blir vi superglada! ♥


RSS 2.0